Algemene voorwaarden Stuur Chauffeurs

Artikel 1. BEGRIPSOMSCHRIJVING

In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

A. Stuur Chauffeurs BV, statutair gevestigd aan Industrieweg 110, 2651 BD te Berkel en Rodenrijs handelend onder naam Stuur Chauffeurs, KvK nr. 62421654;
B. Wederpartij: elke (groep van) natuurlijke perso(o)n(en), dan wel diens wettelijke vertegenwoordiger(s), en/of rechtsperso(o)n(en), al dan niet in de uitoefening van enig beroep of bedrijf, die Stuur Chauffeurs een opdracht geeft;
C. Overeenkomst: de tussen Stuur Chauffeurs en Wederpartij tot stand gekomen overeenkomst;
D. Derde (deskundige): elke (groep van) natuurlijke perso(o)n(en) en/of rechtsperso(o)n(en), al dan niet in de uitoefening van enig beroep of bedrijf, die geen partij is bij de Overeenkomst.

Artikel 2. ALGEMEEN

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen Stuur Chauffeurs en een Wederpartij waarop deze voorwaarden door Stuur Chauffeurs van toepassing zijn verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet uitdrukkelijk en schriftelijk door partijen is afgeweken.
2. Stuur Chauffeurs en Wederpartij komen hierbij uitdrukkelijk overeen dat de Algemene Voorwaarden als gehanteerd door Stuur Chauffeurs toepasselijkheid uitsluiten van mogelijk door Wederpartij gebruikte voorwaarden en bedingen, ongeacht de aard van dezen. Voorgaande uitsluiting heeft tevens te gelden indien in de voorwaarden als gehanteerd door Wederpartij voorrang is bedongen.
3. Indien een of meerdere bepalingen in deze Algemene Voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen van deze Algemene Voorwaarden volledig van toepassing. Stuur Chauffeurs en Wederpartij zullen alsdan in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige c.q. vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij indien en voor zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht worden genomen.
4. Bij onduidelijkheid omtrent de uitleg van één of meerdere bepalingen als neergelegd in deze Algemene Voorwaarden, dan dient uitleg te geschieden naar de betekenis welke Stuur Chauffeurs aan de bepaling geeft.

Artikel 3. TOTSTANDKOMING, UITVOERING EN WIJZIGING OVEREENKOMST

1. De Overeenkomst kan mondeling en/of schriftelijk, daaronder mede begrepen e-mail, tot stand komen.
2. Tevens bestaat toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden op alle overeenkomsten die voortvloeien uit dan wel in aansluiting op de overeenkomst schriftelijk, daaronder mede begrepen e-mail, worden aangegaan. 3. Door Stuur Chauffeurs wordt stellig het recht voorbehouden zonder opgave van reden opdrachten te weigeren.
4. De Overeenkomst zal door Stuur Chauffeurs naar beste kunnen worden uitgevoerd.
5. Stuur Chauffeurs dient door Wederpartij tijdig te worden voorzien van benodigde gegevens noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst. Hieronder wordt verstaan de gegevens die door Stuur Chauffeurs mondeling en/of schriftelijk worden opgevraagd bij Wederpartij en/of waarvan Wederpartij begrijpt of redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze essentieel zijn voor de uitvoering van de Overeenkomst.
6. Indien de benodigde gegevens door Wederpartij niet tijdig overlegd, behoudt Stuur Chauffeurs zich het recht voor de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten. Additionele kosten die voortkomen uit of samenhangen met de vertraging, worden door Stuur Chauffeurs volledig doorberekend, hierbij inbegrepen de te specificeren reis- en verblijfkosten.
7. Een wijziging van en/of een aanvulling op een of andere bepaling in de Algemene Voorwaarden en/of Overeenkomst als gewenst door de Wederpartij, heeft dan alleen te gelden wanneer deze wijziging en/of aanvulling zonder voorbehoud en schriftelijk, daaronder mede begrepen e-mail, aanvaard is door Stuur Chauffeurs.
8. Door Stuur Chauffeurs wordt het recht voorbehouden de Algemene Voorwaarden onderwijl te wijzigen. Stuur Chauffeurs dient Wederpartij in ieder geval twee (2) weken voor de wijziging in werking treedt op de hoogte te stellen van het voornemen tot wijziging van de Algemene Voorwaarden.
9. Indien Wederpartij niet akkoord gaat met de beoogde wijziging van de Algemene Voorwaarden, blijven de Algemene Voorwaarden als geldend ten tijde van het in werking treden van de Overeenkomst geldig, gedurende de looptijd van de Overeenkomst

Artikel 4. (INSCHAKELEN) DERDE

1. Stuur Chauffeurs behoudt zich het recht voor om, indien dit noodzakelijk of wenselijk wordt geacht, in verband met de uitvoering van de overeenkomst een Derde(deskundige) in te schakelen. Stuur Chauffeurs zal bij het inschakelen van derden, indien dit redelijkerwijs mogelijk is, tevoren overleggen met Wederpartij.
2. Wederpartij is niet gerechtigd Stuur Chauffeurs te verplichten een (bepaalde) Derde(deskundige) in te schakelen.
3. Indien een ingeschakelde dan wel in te schakelen Derde(deskundige) haar aansprakelijkheid beperkt, wordt door Wederpartij aan Stuur Chauffeurs de bevoegdheid verleend om tevens namens Wederpartij een zodanige beperking van de aansprakelijkheid te aanvaarden.
4. Stuur Chauffeurs is niet aansprakelijk voor mogelijke tekortkomingen van een ingeschakelde Derde(deskundige).
5. Stuur Chauffeurs wordt gevrijwaard door Wederpartij tegen alle aanspraken van een Derde(deskundige) en de daarmee samenhangende door Stuur Chauffeurs te maken of gemaakte kosten, welke aanspraken voortvloeien uit of in verband staan met de (uitvoering van de) Overeenkomst.

Artikel 5. TARIEF EN KOSTEN

1. Alle opgegeven prijzen zijn exclusief omzetbelasting (B.T.W.) en andere door de overheid opgelegde heffingen.
2. Reis- en verblijfkosten en alle verdere te specificeren kosten, zoals eventuele transactiekosten, zijn voor rekening van Wederpartij.
3. Een door Stuur Chauffeurs aan Wederpartij verstrekte kostenbegroting dient slechts ter indicatie en is vrijblijvend van aard.
4. Indien de kosten, als bedoeld in lid 2 en/of de B.T.W. over het honorarium op welke grond dan ook een vermeerdering ondergaan, is het Stuur Chauffeurs toegestaan bij de berekening van de totaalsom, die Wederpartij verschuldigd is, de verhoogde vergoeding in rekening te brengen. Hierbij dient aangemerkt te worden dat dit slechts geschiedt voor zover bij wet verplicht dan wel in het geval dat aan Stuur Chauffeurs het verhoogde tarief in rekening is gebracht.

Artikel 6. BIJKOMENDE KOSTEN

1. In het geval van de levering van personeel is Stuur Chauffeurs gerechtigd: (1) de uren die het personeel wachtend ten behoeve van Opdrachtgever doorbrengt in rekening te brengen; (2) de uren per kwartier omhoog af te ronden; (3) drie uren in rekening te brengen indien de dienstverlening door personeel van Stuur Chauffeurs minder dan drie uren aaneengesloten duurt; (4) de reiskosten en – uren om terug op de beginlocatie te komen in rekening te brengen bij Opdrachtgever in het geval de locatie van de opdracht bij eindigen afwijkt van waar is begonnen; (5) een maaltijdvergoeding van € 15,00 in rekening te brengen bij Opdrachtgever indien de dienstverlening door personeel van Stuur Chauffeurs tenminste acht uren binnen één etmaal in beslag neemt; (6) noodzakelijke kosten zoals parkeer-, auto-, brandstof,-, overnachting-, openbaar- vervoer-, taxi-, vliegtuig-, bootkosten, tol en eventuele andere kosten ge- maakt ten behoeve van gebruikmaking van een voertuig met personeel van Stuur Chauffeurs in rekening te brengen bij Opdrachtgever; (7) kosten van het verblijf van personeel van Stuur Chauffeurs in een behoorlijke accommodatie in geval van meerdaagse reizen c.q. dienstverlening in rekening te brengen bij Opdracht- gever; (8) extra kosten door specifieke eisen van Opdrachtgever volledig in rekening te brengen bij Opdrachtgever; (9) 50% exclusief BTW extra in rekening te brengen bij Opdrachtgever in geval van diensten die plaatsvinden op officiële feestdagen; (10) (verkeers)boetes in rekening te brengen bij Opdrachtgever indien het te wijten is aan Opdrachtgever dat personeel de (verkeers)boete veroorzaakt. (Verkeers)boetes die het gevolg zijn van het gedrag van personeel van Stuur Chauffeurs moeten worden verzonden naar Stuur Chauffeurs die er verder zorg voor draagt dat deze (verkeers)boetes worden betaald door haar personeel; (11) de overeengekomen prijzen en tarieven bij verhoging van eventuele kostprijsverhogingen te verhogen; (12) gemaakte openbaar vervoerkosten dan wel een kilometervergoeding van € 0,36 in rekening te brengen bij Opdrachtgever indien door personeel van Stuur Chauffeurs geen gebruik kan worden gemaakt van een OV-jaarkaart.

Artikel 7. VERPICHTINGEN WEDERPARTIJ

Wederpartij stelt voor de uitvoering van de Overeenkomst zijn voertuig beschikbaar aan Stuur Chauffeurs. Wederpartij dient zorg te dragen voor een passende WA-verzekering conform de in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen gestelde eisen en is verplicht zorg te dragen voor een volledige casco- (allrisk) en een inzittendenverzekering. Deze verzekeringen dienen door Wederpartij tijdens de gehele duur van de Overeenkomst in stand te worden gehouden.

Artikel 8. MEERWERK

Indien er sprake is van aanvullende werkzaamheden is Stuur Chauffeurs gerechtigd meerwerk aan Wederpartij in rekening te brengen, tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen.

Artikel 9. BETALING EN FACTURERING

1. Het aan Stuur Chauffeurs verschuldigde honorarium dient te worden uitgekeerd op een door Stuur Chauffeurs beheerde rekening, te geschieden ten kantore van Stuur Chauffeurs of aan een door haar aan te wijzen derde.
2. Gemaakte dan wel te maken kosten, als bedoeld in artikel 5 lid 2, zullen door Stuur Chauffeurs aan Wederpartij in rekening gebracht worden op grond van einddeclaraties.
3. Einddeclaraties dienen binnen veertien (14) dagen na factuurdatum aan Stuur Chauffeurs te zijn betaald, op een door Stuur Chauffeurs aan te geven wijze, in de valuta waarin is gedeclareerd. Wederpartij is van rechtswege in verzuim, indien voornoemde termijnen zijn verstreken. Is verzuim op basis van het voorgaande ingetreden, dan is Wederpartij vanaf dat moment over het opeisbare bedrag een rente verschuldigd bestaande uit de wettelijke rente.
4. Betalingen door Wederpartij van einddeclaraties hebben zonder korting, verrekening of inhouding plaats te vinden.
5. Het is Wederpartij niet toegestaan haar verplichting tot betaling op te schorten.
6. Indien er sprake is van (dreigende) surseance van betaling, (dreigend) faillissement of wel (dreigende) liquidatie van Wederpartij, is Stuur Chauffeurs gerechtigd het door Wederpartij verschuldigde direct op te eisen. In een dergelijk geval is het Stuur Chauffeurs toegestaan zekerheden en/of betaling in natura te verlangen. Na schriftelijk rekest van Stuur Chauffeurs is Wederpartij gehouden hieraan te voldoen.
7. Vanaf dertig (30) dagen na factuurdatum is Wederpartij aan Stuur Chauffeurs boeterente verschuldigd. De boeterente treedt van rechtswege in werking zonder dat een aanmaning of ingebrekestelling vereist is. De hoogte van de boeterente wordt gesteld op 10% vermeerderd met de rente van de Europese Centrale Bank.
8. Indien binnen de afgesproken termijn betaling niet is geschied, komen alle buitengerechtelijke incassokosten voor rekening van Wederpartij. Als volgt worden deze kosten geraamd:
over de eerste €3.000 15%
over het meerdere tot €6.000 10%
over het meerdere tot €15.000 8%
over het meerdere tot €60.000 5%
over het meerdere vanaf €60.000 3%
9. Indien de wezenlijk gemaakte buitengerechtelijke kosten de berekening als vermeld in het vorige lid overtreffen, is de Wederpartij de wezenlijk gemaakte kosten verschuldigd.

Artikel 10. AANSPRAKELIJKHEID

1. Indien Stuur Chauffeurs is uitgegaan van door of namens Wederpartij verstrekte onvolkomen en/of foutieve gegevens, is Stuur Chauffeurs niet aansprakelijk.
2. Stuur Chauffeurs is slechts aansprakelijk voor schade die het rechtstreekse gevolg is van een aan Stuur Chauffeurs verwijtbare tekortkoming in de uitvoering van zijn verplichtingen. De aansprakelijkheid van Stuur Chauffeurs voor directe schade is te allen tijde beperkt tot maximaal het bedrag dat Wederpartij verschuldigd is. De aansprakelijkheid van Stuur Chauffeurs is in ieder geval gelimiteerd tot de som der uitkering van haar verzekeraar in een zich voordoend geval.
3. Stuur Chauffeurs is enkel aansprakelijk voor directe schade. Hieronder wordt begrepen de redelijke kosten ter constatering van de grond en de omvang van de schade, de mogelijke redelijke kosten gemaakt opdat de onvolkomen prestatie van Stuur Chauffeurs aan de Overeenkomst beantwoordt, voor zover de onvolkomen prestatie aan Stuur Chauffeurs kan worden toegerekend, en redelijke kosten, gemaakt ter afwending en inperking van schade, voor zover Wederpartij kan aantonen dat voornoemde kosten hebben geresulteerd in een beperking van directe schade als bedoeld in deze Algemene Voorwaarden.
4. Stuur Chauffeurs is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder begrepen gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.
5. Stuur Chauffeurs wordt gevrijwaard door Wederpartij tegen alle aanspraken van een Derde(deskundige) en de daarmee samenhangende door Stuur Chauffeurs te maken of gemaakte kosten, welke aanspraken voortvloeien uit of in verband staan met de (uitvoering van de) Overeenkomst en/of werkzaamheden en/of handelingen als verricht door Stuur Chauffeurs conform de Overeenkomst.
6. Elke vordering tot schadevergoeding vervalt, indien de vordering niet binnen zeven (7) dagen na constatering van de schade schriftelijk aan Stuur Chauffeurs kenbaar is gemaakt.
7. Een beroep op deze Algemene Voorwaarden kan worden gedaan door elke (groep van) natuurlijke perso(o)n(en) en of rechtsperso(o)n(en), die ingeschakeld zijn (geweest) bij het ten uitvoer brengen van de Overeenkomst.

Artikel 11. GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN

1. Voor een volledig achterwege gebleven, niet tijdige, incorrecte en/of incomplete overdracht van de inhoud van een, door middel van enigerlei (elektronisch) communicatiemiddel en/of communicatiesysteem, door Stuur Chauffeurs ofwel de gebruiker, van enigerlei (elektronisch) communicatiemiddel en/of communicatiesysteem, overgebracht bericht, zoals per email, social media, post of fax, is Stuur Chauffeurs op geen enkele wijze aansprakelijk.
2. Voor schade, ontstaan op welke manier dan ook en in welke vorm dan ook, die ontstaan is door het gebruik maken van, op welke manier dan ook en in welke vorm dan ook, enig (elektronisch) communicatiemiddel en/of communicatiesysteem, is Stuur Chauffeurs op geen enkele wijze aansprakelijk.
3. Voor het nemen van maatregelen, welke dan ook, tegen schade, op welke manier en in welke vorm dan ook, die zich mogelijkerwijs kan manifesteren door het gebruik van enig communicatiemiddel, is Wederpartij zelf verantwoordelijk.

Artikel 12. ANNULERING

Indien een Overeenkomst wordt geannuleerd of verplaatst tot 24 uur voor de aanvang van de uitvoering van de Overeenkomst is annulering kosteloos. Bij annulering of verplaatsing binnen 24 uur voor aanvang van de uitvoering van de Overeenkomst is Stuur Chauffeurs gerechtigd drie (3) uur aan Wederpartij in rekening te brengen.

Artikel 13. OPZEGGING EN VOORTIJDIGE BEEINDIGING

1. Stuur Chauffeurs dan wel Wederpartij kunnen door middel van opzegging de Overeenkomst beëindigen. Een opzegging dient schriftelijk te geschieden met een opzegtermijn als bepaald in de Overeenkomst, met dien verstande dat Wederpartij heeft op te zeggen met een naar redelijkheid en billijkheid relevante opgave van reden.
2. Indien de Overeenkomst voortijdig wordt beëindigd, heeft Stuur Chauffeurs recht op een naar redelijkheid en billijkheid te bepalen deel van het honorarium. Bij het vaststellen hiervan wordt onder andere in acht genomen de alreeds door Stuur Chauffeurs verrichte bedrijvigheden, het profijt dat Wederpartij hiervan heeft, en de reden van beëindiging van de Overeenkomst. Door middel van toetsing aan vergelijkbare gevallen zal de veronderstelde hoogte van het honorarium waarvan Stuur Chauffeurs een naar redelijkheid en billijkheid te bepalen deel zal ontvangen, vastgesteld worden.
3. Stuur Chauffeurs heeft, in het geval als neergelegd in lid 1 van dit artikel, enkel recht op het volledige honorarium, wanneer de beëindiging van de Overeenkomst aan Wederpartij is toe te rekenen en de voldoening van het volledige honorarium, gezien de omstandigheden, redelijk en billijk is. Op de som van het honorarium worden de kosten die Stuur Chauffeurs niet heeft te maken als gevolg van de voortijdige beëindiging van de Overeenkomst, in mindering gebracht.
4. Indien er sprake is van een opzegging als neergelegd in lid 1 van dit artikel, wordt aan Stuur Chauffeurs het recht toegekend betaling te vorderen van door Stuur Chauffeurs gemaakte dan wel te maken kosten, als bedoeld in artikel 5 lid 2, samenhangend met de Overeenkomst, voortkomend uit (een) (rechts)handeling(en), alreeds verricht voor het moment van beëindiging.
5. Indien er sprake is van ontbinding is Stuur Chauffeurs nimmer gehouden tot het vergoeden van enige schade aan Wederpartij. 6. Dit artikel laat de mogelijkheid tot ontbinding op grond van de wet onverlet.

Artikel 14. OVERMACHT

1. Stuur Chauffeurs behoudt zich het recht voor in een geval van overmacht de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten, dan wel de Overeenkomst zonder gerechtelijke tussenkomst volledig of gedeeltelijk te beëindigen.
2. Indien er sprake is van één der gevallen als neergelegd in lid 1 van dit artikel is Stuur Chauffeurs op geen enkele wijze schadevergoeding, rente en/of boete verschuldigd.
3. Onder overmacht wordt verstaan alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop door Stuur Chauffeurs geen invloed kan worden uitgeoefend, waardoor Stuur Chauffeurs de verplichtingen voortkomend uit de Overeenkomst niet na kan komen.
4. Stuur Chauffeurs behoudt zich het recht voor, bij een volledige of gedeeltelijke beëindiging als neergelegd in lid 1 van dit artikel, betaling te vorderen van door Stuur Chauffeurs gemaakte dan wel te maken kosten samenhangend met de Overeenkomst, voortkomend uit (een) (rechts)handeling(en), alreeds verricht voor het moment van beëindiging.
5. De Overeenkomst kan worden ontbonden voor dat deel dat nog niet is nagekomen, indien de nakoming blijvend onmogelijk wordt.

Artikel 15. PRIVACY

Bij de verwerking van persoonsgegevens wordt de Wet bescherming persoonsgegevens te allen tijde in acht genomen.

Artikel 16. WEDERZIJDSE VERTROUWELIJKHEID

Stuur Chauffeurs en Wederpartij dienen alle informatie en/of gegevens waarvan in het kader van de Overeenkomst kennis wordt genomen als strikt vertrouwelijk te behandelen.

Artikel 17. INTELLECTUELE EIGENDOM

1. Rechten van intellectuele eigendom blijven van Stuur Chauffeurs.
2. Wederpartij komt niet het recht toe de in lid 1 van dit artikel neergelegde voortbrengselen van de geest, te (doen) exploiteren, en/of te (doen) openbaren, en/of te (doen) verspreiden, en/of te (doen) verstrekken, en/of te (doen) verveelvoudigen, tenzij schriftelijk en uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
3. In het geval dat Wederpartij strijdig handelt met het in lid 2 van dit artikel bepaalde, is Wederpartij aan Stuur Chauffeurs een onmiddellijk opeisbare boete verschuldigd van €25.000,-- per gebeurtenis. Stuur Chauffeurs is gerechtigd bijkomende schadevergoeding te vorderen in het geval dat de reële schade meer bedraagt dan het boetebedrag.

Artikel 18. VERBOD BENADEREN WERKNEMERS

Het is Wederpartij niet toegestaan om zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Stuur Chauffeurs binnen een jaar na uitvoering van de Overeenkomst een arbeidsverhouding of samenwerking van welke aard dan ook aan te gaan met een werknemer van Stuur Chauffeurs.

Artikel 19. GEDEELTELIJKE NIETIGHEID EN OMZETTING

1. In geval van ongeldigheid wegens strijdigheid met de wet of openbare orde dan wel de niet toepasselijkheid van enige bepaling van de Algemene Voorwaarden en/of de Overeenkomsten, blijven voor het verdere de Algemene Voorwaarden en/of de Overeenkomst gelden.
2. In het geval dat er geen beroep kan worden gedaan op één der bepalingen van de Algemene Voorwaarden en/of de Overeenkomst als gevolg van het onredelijk bezwarend karakter dan wel strijdigheid met de redelijkheid en billijkheid, zal aan beoogde bepaling een gewicht toegekend worden, dat hiermee het doel en de strekking van beoogde bepaling zo volledig mogelijk overeenkomt.

Artikel 20. TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTER

1. Uitsluitend Nederlands recht is van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen Stuur Chauffeurs en Wederpartij.
2. Een voorkomend geschil tussen Stuur Chauffeurs en Wederpartij zal enkel door de bevoegde rechter van Rotterdam worden beslecht. Slechts een andere rechter is bevoegd indien bepalingen van dwingend recht deze aanwijzen.

Artikel 21. TER INZAGE

1. De Algemene Voorwaarden kunnen kosteloos worden ingezien ten kantore van Stuur Chauffeurs.
2. De Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd ten kantore van de Kamer van Koophandel, onder nummer 62421654.

Algemene voorwaarde Stuur Taxi

Artikel 1: Begripsomschrijving

In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

1. Stuur Taxi: al het overeengekomen personenvervoer per Auto zoals bedoeld in artikel 1 van de Wet personenvervoer 2000, waarbij de ritprijs van tevoren is overeengekomen. Het vervoer omvat tevens het in- en uitstappen.
2. Vervoerovereenkomst: de tussen Reiziger/ Opdrachtgever en Vervoerder afgesloten overeenkomst om taxivervoer te verrichten.
3. Taxistandplaats: een deel van de voor het openbaar verkeer openstaande weg dat door de wegbeheerder is aangewezen als parkeerplaats voor taxi’s.
4. Auto: motorrijtuig, als bedoeld in artikel 1 van de Wet personenvervoer 2000.
5. Reiziger: de persoon die door Vervoerder wordt vervoerd.
6. Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die een Vervoerovereenkomst aangaat met Vervoerder.
7. Opdracht: Een opdracht van een natuurlijke persoon, reiziger of opdrachtgever aan een Vervoerder.
8. Vervoerder: de natuurlijke persoon of rechtspersoon beschikkend over een geldig Taxi-Keurmerk, diens Bestuurder(s) van de auto(’s) daaronder begrepen, die zich verbindt personen te vervoeren per auto.
9. Bestuurder: bestuurder van de auto waarmee taxivervoer wordt verricht (de taxichauffeur) in dienst van Vervoerder met inbegrip van andere Bestuurders van de auto, die niet in dienst zijn van vervoerder maar wel dienst doen in zijn opdracht in een vervoermiddel van Vervoerder of een vervoermiddel dat aan Vervoerder beschikbaar is gesteld.
10. Handbagage: bagage die een Reiziger als gemakkelijk mee te voeren, draagbaar dan wel verrijdbaar bij zich heeft, daaronder begrepen levende dieren, alsmede andere voorwerpen die door de Vervoerder als handbagage worden toegelaten.
11. Taxameter: apparaat in de auto dat de vervoerprijs overeenkomstig de kenbaar gemaakte tarieven aangeeft. De Taxameter dient zichtbaar aanwezig te zijn.

Artikel 2: Toepassingsgebied Algemene Voorwaarden

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle Vervoerovereenkomsten en vormen de basis voor de behandeling van geschillen door de Stuur Taxi, zoals bedoeld in artikel 14 van deze algemene voorwaarden.

Artikel 3: Totstandkoming Vervoerovereenkomst

1. Een Vervoerovereenkomst komt tot stand door aanvaarding door de Reiziger/Opdrachtgever van het aanbod van de Vervoerder.
2. Als sprake is van een Opdracht als bedoeld in artikel 1 lid 7a, dan is Vervoerder verplicht deze opdracht te aanvaarden, behoudens het bepaalde in artikel 4 lid 1.
3. De verplichtingen van Vervoerder, waaronder artikel 7, gelden eveneens tegenover de Reiziger die niet als Opdrachtgever optreedt.

Artikel 4: Beëindiging en annulering Vervoerovereenkomst

1. Vervoerder kan het voortzetten van de rit onmiddellijk staken en aldus de   Vervoerovereenkomst beëindigen, indien de Reiziger dusdanige hinder veroorzaakt dat in alle redelijkheid niet van de Vervoerder kan worden gevergd dat hij de Reiziger (verder) vervoert. Vervoerder kan in dat geval de Reiziger gelasten het voertuig onmiddellijk te verlaten.
 2. Vervoerder is in een geval zoals is bedoeld in lid 1, niet gehouden de Reiziger enige schade te vergoeden.
 3. Bij voortijdige beëindiging is Reiziger, ingeval de ritprijs tot stand komt via de Taxameter, het bedrag verschuldigd dat de Taxameter aangeeft op het moment van beëindiging van de rit. Ingeval voor aanvang van de rit een ritprijs is overeengekomen, is Reiziger/Opdrachtgever een evenredig deel van de vooraf overeengekomen prijs verschuldigd, ter vergoeding van het reeds gereden deel van de rit.
 4. Reiziger/Opdrachtgever kan voor aanvang van de bij Vervoerder bestelde rit afzien. In een dergelijk geval is de Reiziger/Opdrachtgever gehouden tot een schadeloosstelling naar redelijkheid en billijkheid aan de Vervoerder wanneer sprake is van aantoonbare schade. Dit geldt ook wanneer de Reiziger niet verschijnt op de met de Vervoerder afgesproken plaats.
 5. Ingeval Vervoerder bij een bestelde rit niet volgens afspraak verschijnt, heeft  Reiziger bij aantoonbare schade recht op een op redelijkheid en billijkheid gebaseerde schadevergoeding.

Artikel 5: Verplichtingen en bevoegdheden Reiziger

1. Reiziger is gehouden:
a. door Vervoerder in alle redelijkheid gegeven aanwijzingen of instructies op te volgen, zoals het plaatsnemen op de door vervoerder aangewezen zitplaats;
b. de gordel om te doen, voorafgaand aan de rit. Een boete die voortvloeit uit het zich niet houden aan deze verplichting door de Reiziger kan op de reiziger worden verhaald.
2. Reiziger is verplicht zich in de Auto te onthouden van:
a. beschadiging en/of verontreiniging van de Auto;
b. het gebruik van alcoholhoudende dranken, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van Vervoerder;
c. het meevoeren en/of gebruiken van verdovende middelen;
d. het gebruiken van rookwaar;
e. agressie, het plegen van handtastelijkheden, het lastig vallen, bedreigen, dan wel zich op een andere wijze onbehoorlijk gedragen jegens Vervoerder en of anderen;
f. het op enigerlei wijze hinderen van Vervoerder in de uitoefening van zijn taak.
3. Reiziger is gehouden hetzij de vooraf overeengekomen ritprijs, hetzij de door de Taxameter bepaalde ritprijs te betalen.
4. Wanneer vóór of tijdens de rit omstandigheden aan de zijde van Vervoerder zich opdoen of naar voren komen, die Reiziger bij het sluiten van de overeenkomst niet behoefde te kennen, doch die, indien zij hem wel bekend waren geweest, redelijkerwijs voor hem grond hadden opgeleverd de Vervoerovereenkomst niet of op andere voorwaarden aan te gaan, is Reiziger bevoegd de overeenkomst op te zeggen. De opzegging geschiedt door een mondelinge of schriftelijke kennisgeving van de Reiziger en de overeenkomst eindigt op het ogenblik van ontvangst daarvan door vervoerder. Naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid zijn partijen na opzegging van de Vervoerovereenkomst verplicht elkaar de daardoor geleden schade te vergoeden.
5. Reiziger is bevoegd om tussentijds de eindbestemming van de rit te wijzigen; dit met inachtneming van het in lid 3 gestelde.
6. Indien Reiziger er voor kiest zelf het portier te openen, is deze verplicht het portier zodanig te openen, dat geen hinder en/of gevaar voor het verkeer ontstaat.

Artikel 6: Betaling

1. Uitvoering op grond van de Vervoerovereenkomst geschiedt op grond van de Wet Personenvervoer 2000 vastgestelde en op correcte wijze bekend gemaakte tarieven, zoals bepaald door de Taxameter of waarbij de ritprijs van te voren overeen is gekomen.
2. Vervoerder is gerechtigd bij Reiziger/Opdrachtgever te bevorderen dat contante betalingen in gepast geld worden voldaan. Vervoerder is niet gehouden een hoeveelheid munten als betaling aan te nemen, als het tellen daarvan een onevenredig oponthoud veroorzaakt.
3. a. Indien de Reiziger/Opdrachtgever, voor zover deze niet handelde in de uitoefening van een beroep of bedrijf, niet tijdig aan zijn betalingsverplichting(en) voldoet, is deze, nadat hij door de Vervoerder is gewezen op de te late betaling en de Vervoerder hem een termijn van 14 dagen heeft gegund om alsnog aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, na het verstrijken van deze 14-dagen-termijn over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente verschuldigd en is de Vervoerder gerechtigd de door hem gemaakte buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Deze incassokosten bedragen maximaal: 15% over openstaande bedragen tot € 2.500,-, 10% over de daaropvolgende € 2.500,- en 5% over de volgende € 5.000,- met een minimum van € 40,-. De Vervoerder kan ten voordele van de Reiziger/Opdrachtgever als bedoeld in dit lid afwijken van genoemde bedragen en percentages.
b. Voor zover Reiziger/Opdrachtgever handelde in de uitoefening van een beroep of bedrijf maakt Vervoerder aanspraak op vergoeding van de buitengerechtelijke (incasso)kosten, welke kosten in dat geval, in afwijking van artikel 6:96 lid 4 BW en in afwijking van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, worden vastgesteld op een bedrag gelijk aan 15 % van de totaal openstaande hoofdsom met een minimum van € 75,- voor iedere gedeeltelijk of volledig onbetaald gelaten factuur.
4. Partijen zijn gerechtigd om wederzijdse vorderingen te verrekenen.

Artikel 7: Bijkomende kosten

1. In het geval van de levering van Taxi diensten is Stuur Taxi gerechtigd:
(1) de uren die het personeel wachtend ten behoeve van Opdrachtgever doorbrengt in rekening te brengen;
(2) de uren per kwartier omhoog af te ronden;
(3) In het geval van “volledige beschikking” dienstverlening vier uren in rekening te brengen indien de dienstverlening door personeel van Stuur Taxi minder dan vier uren aaneengesloten duurt;
(4) noodzakelijke kosten zoals parkeer-, auto-, brandstof,-, overnachting-, openbaar- vervoer-, taxi-, vliegtuig-, bootkosten, tol en eventuele andere kosten gemaakt ten behoeve van gebruikmaking van een voertuig met personeel van Stuur Taxi in rekening te brengen bij Opdrachtgever;
(5) kosten van het verblijf van personeel van Stuur Taxi in een behoorlijke accommodatie in geval van meerdaagse reizen c.q. dienstverlening in rekening te brengen bij Opdrachtgever;
(6) extra kosten door specifieke eisen van Opdrachtgever volledig in rekening te brengen bij Opdrachtgever;
(7) 50% exclusief BTW extra in rekening te brengen bij Opdrachtgever in geval van diensten die plaatsvinden op officiële feestdagen;
(8) de overeengekomen prijzen en tarieven bij verhoging van eventuele kostprijsverhogingen te verhogen.

Artikel 8: Verplichtingen en bevoegdheden Vervoerder

1. Vervoerder is verplicht de Reiziger, alsmede de door hem meegevoerde Handbagage op zorgvuldige en veilige wijze te vervoeren.
2. Vervoerder is verplicht de Reiziger naar de bestemming te brengen volgens de voor de Reiziger gunstigste weg: hetzij via de snelste dan wel economisch voordeligste route, tenzij de Reiziger/opdrachtgever nadrukkelijk verzoekt of opdracht geeft om langs een andere route te rijden.
3. Vervoerder is verplicht Reiziger behulpzaam te zijn bij het in- en uitstappen alsmede het in- en uitladen van Handbagage, tenzij zulks om (verkeers- )technische redenen onmogelijk is.
4. Vervoerder is bij gebruik van de Taxameter verplicht de stand van de Taxameter bij het einde van de rit zo lang te laten staan, dat Reiziger zich redelijkerwijs van de stand op de hoogte heeft kunnen stellen.
5. Vervoerder is verplicht om, zoals voorgeschreven in artikel 1c van de Regeling maximumtarief en bekendmaking tarieven taxivervoer, aan de Reiziger een betalingsbewijs te verstrekken waarop tenminste de daar voorgeschreven gegevens staan, zoals de ritprijs en daarbij toegepaste tarieven, de gereden afstand, naam, adres en nummer vergunning van het bedrijf, kenteken voertuig, datum en begin- en eindtijdstip van de rit.
6. Vervoerder is verplicht zorgvuldig om te gaan met de persoonlijke gegevens, verkregen in verband met de boeking van ritten of anderszins. Voor deze persoonsgegevens geldt onverkort hetgeen is bepaald in de Algemene verordening gegevensbescherming.
7. Als de Vervoerder het vervoer geheel of gedeeltelijk staakt, stelt de hij Reiziger zo spoedig mogelijk in kennis van het staken en indien mogelijk van de redenen, de door hem te nemen maatregelen en de mogelijke tijdsduur.

Artikel 9: Handbagage

1. Reiziger is verplicht zijn Handbagage deugdelijk te verpakken.
2. Vervoerder heeft het recht het vervoer van Handbagage, welke door zijn aard lastig, gevaarlijk of verboden is c.q. kan zijn, dan wel aanleiding kan geven tot beschadiging of verontreiniging, te weigeren. Een dergelijke situatie doet zich in ieder geval voor indien Handbagage bestaat uit:
a. vuurwapens, slag- en/of steekwapens;
b. ontplofbare stoffen;
c. samengeperste gassen in reservoirs;
d. voor zelfontbranding vatbare of licht ontvlambare stoffen;
e. sterk of kwalijk ruikende stoffen;
f. verdovende middelen;
g. munitie.
3. Vervoerder is verplicht redelijke zorg aan te wenden zodat Handbagage van Reiziger niet verloren gaat of beschadigd wordt.

Artikel 10: Vervoer van dieren

1. Levende dieren mogen, behoudens hetgeen in het volgende lid van dit artikel is bepaald, in gemakkelijk draagbare mand, tas of een dergelijk voorwerp welke kan worden neergezet of op schoot gehouden, worden meegevoerd. Honden mogen evenwel ook op andere wijze worden meegevoerd, mits kort aangelijnd.
2. De in het eerste lid bedoelde dieren mogen niet worden meegenomen, indien deze op enigerlei wijze voor Reiziger of voor de Bestuurder lastig of hinderlijk kunnen zijn of lijden aan een ernstige ziekte.
3. Hulphonden, zoals blindengeleidehonden dienen onder alle omstandigheden te worden meegenomen. Indien een Bestuurder allergisch is, dient hij/zij binnen 15 minuten voor vervangend vervoer te zorgen.

Artikel 11: Gevonden voorwerpen

Met betrekking tot gevonden voorwerpen geldt, met inachtneming van de algemene wettelijke bepalingen (artikel 5 t/m 12 van boek 5 Burgerlijk Wetboek) ten aanzien van de aangifte- en meldingsplicht en het in bewaring geven en nemen, het volgende:
1. Reiziger is verplicht zo spoedig mogelijk bij Vervoerder mededeling te doen van een door hem gevonden voorwerp of geldsom. Vervoerder is bevoegd tegen afgifte van bewijs een aldus gevonden voorwerp of geldsom in bewaring aan te nemen. Indien de vinder het gevonden voorwerp of de geldsom onder zich houdt, is hij verplicht al datgene te doen wat redelijkerwijs van hem kan worden gevergd om de eigenaar of verliezer te vinden.
2. Vervoerder is bevoegd een door Bestuurder gevonden of door een ander gevonden en aan hem afgegeven voorwerp na drie maanden of, indien het voorwerp niet voor bewaring geschikt is, eerder te verkopen, voor zover het betreft niet kostbare zaken.
3. Vervoerder is verplicht een gevonden voorwerp, de opbrengst van een ingevolge lid 2 verkocht voorwerp of het bedrag van een gevonden geldsom aan de rechthebbende af te geven, indien deze zich binnen één jaar na melding van verlies aanmeldt. Indien de rechthebbende het gevonden voorwerp of de opbrengst van de verkoop daarvan opeist, mag de Vervoerder hem het verschuldigde bewaarloon en administratiekosten in rekening brengen.

Artikel 12: Overmacht

1. Een tekortkoming kan Vervoerder niet worden toegerekend wanneer deze niet is te wijten aan zijn schuld, of als deze noch krachtens de wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt (overmacht). Als de Vervoerder door overmacht niet aan haar verplichtingen jegens Reiziger/Opdrachtgever kan voldoen, kan de Reiziger/Opdrachtgever de overeenkomst ontbinden. De Vervoerder zal in dat geval door de Reiziger/Opdrachtgever vooruitbetaalde bedragen zo spoedig mogelijk terugbetalen.
2. In geval van overmacht heeft Reiziger/Opdrachtgever geen recht op schadevergoeding, behoudens het bepaalde in artikel 6:78 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 13: Aansprakelijkheid van Vervoerder

1. Vervoerder is aansprakelijk voor de schade veroorzaakt door dood of letsel van de Reiziger ten gevolge van een ongeval dat in verband met en tijdens het vervoer de reiziger is overkomen. Vervoerder is niet aansprakelijk, indien het ongeval is veroorzaakt door een omstandigheid die een zorgvuldig Vervoerder niet heeft kunnen vermijden en waarvan Vervoerder de gevolgen niet heeft kunnen verhinderen. De schadevergoeding die vervoerder in genoemde omstandigheden mogelijk verschuldigd is, is wettelijk beperkt tot € 1.000.000 per reiziger met een maximum van € 15.000.000 per gebeurtenis.
2. Vervoerder is aansprakelijk voor schade veroorzaakt door geheel of gedeeltelijk verlies dan wel beschadiging van de handbagage, voor zover dit verlies of deze beschadiging is ontstaan tijdens het vervoer en is veroorzaakt:
a. door een aan Reiziger overkomen ongeval dat voor rekening van Vervoerder komt; of
b. door een omstandigheid die een zorgvuldig Vervoerder had kunnen vermijden of waarvan de Vervoerder de gevolgen had kunnen verhinderen. De schadevergoeding die Vervoerder mogelijk verschuldigd is in geval van verlies of beschadiging van Handbagage is wettelijk beperkt tot een bedrag van € 1.500,- per Reiziger.
3. In geval van vertraging is Vervoerder wettelijk aansprakelijk tot een maximum van € 1000,-.

Artikel 14: Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid van Reiziger/opdrachtgever is in beginsel verplicht aan Vervoerder de schade te vergoeden die hij of zijn Handbagage aan Vervoerder berokkent, behalve voor zover deze schade is veroorzaakt door een omstandigheid die een zorgvuldig Reiziger niet heeft kunnen vermijden en voor zover zulk een Reiziger de gevolgen daarvan niet heeft kunnen verhinderen. Reiziger kan geen beroep doen op de hoedanigheid of een gebrek van zijn Handbagage. Ook schoonmaakkosten behoren tot de in dit artikel bedoelde vergoeding van schade.

Artikel 15: Klachten en geschillen

1. Klachten over de totstandkoming en uitvoering van de Vervoerovereenkomst moeten volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij Vervoerder binnen bekwame tijd nadat Reiziger/Opdrachtgever de gebreken heeft geconstateerd of redelijkerwijs had moeten constateren.
2. Vervoerder spant zich in om, mede ter voorkoming van geschillen, bij klachten van Reiziger/Opdrachtgever deze serieus en in redelijkheid naar genoegen van Reiziger/Opdrachtgever af te handelen.
3. Ingeval partijen niet tot een afronding komen, dient Vervoerder de klagende Reiziger/Opdrachtgever, voor zover deze Opdrachtgever niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, te wijzen op de mogelijkheid het aldus ontstane geschil aan de in lid 5 genoemde geschillencommissie te kunnen voorleggen.
4. Reiziger/Opdrachtgever moet ingeval hij Vervoerder aansprakelijk stelt voor schade, deze schade zo spoedig mogelijk schriftelijk aan Vervoerder melden. De aard en de omvang van de schade moet daarbij bij benadering worden aangegeven.
5. Geschillen tussen Reiziger/Opdrachtgever, voor zover deze Opdrachtgever niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, en Vervoerder over de totstandkoming of de uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot door deze Vervoerder te leveren of geleverde diensten, kunnen zowel door Reiziger/Opdrachtgever, voor zover deze Opdrachtgever niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, als door Vervoerder worden voorgelegd aan een onafhankelijke geschillencommissie, verder te noemen “geschillencommissie”
6. Een geschil wordt door een Geschillencommissie slechts in behandeling genomen, indien Reiziger/ Opdrachtgever, voor zover deze Opdrachtgever niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, zijn klacht eerst aan Vervoerder heeft voorgelegd. 7. Leidt de klacht niet tot een oplossing dan moet het geschil uiterlijk 12 maanden na de datum waarop Reiziger/Opdrachtgever, voor zover deze Opdrachtgever niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, de klacht bij de Vervoerder indiende, schriftelijk of in een andere door een Geschillencommissie te bepalen vorm bij een Geschillencommissie aanhangig worden gemaakt.
8. Wanneer Reiziger/Opdrachtgever, voor zover deze Opdrachtgever niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, een geschil voorlegt aan een Geschillencommissie, is Vervoerder aan deze keuze gebonden. Indien Vervoerder dit wil doen, moet hij Reiziger/Opdrachtgever, voor zover deze Opdrachtgever niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, schriftelijk vragen zich binnen vijf weken uit te spreken of hij daarmee akkoord gaat. Vervoerder dient daarbij aan te kondigen dat hij zich na het verstrijken van voornoemde termijn vrij zal achten het geschil aan de gewone rechter voor te leggen.
9. een Geschillencommissie doet uitspraak met inachtneming van de bepalingen van het voor haar geldende reglement. Het reglement van de Geschillencommissie wordt desgevraagd toegezonden. De beslissingen van de Geschillencommissie geschieden bij wege van bindend advies. Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd.
10. Uitsluitend de Nederlandse rechter dan wel de hierboven genoemde Geschillencommissie is bevoegd van geschillen kennis te nemen.

Artikel 16: Nakomingsgarantie

1. Stuur Taxi staat garant voor de nakoming van de bindend adviezen van de in artikel 14 bedoelde Geschillencommissie, tenzij het lid het bindend advies binnen twee maanden na de verzending daarvan ter vernietiging aan de rechter voorlegt. Deze garantstelling herleeft, indien het bindend advies na toetsing door de rechter in stand is gebleven en het vonnis waaruit dit blijkt, in kracht van gewijsde is gegaan.
2. Stuur Taxi verschaft geen nakomingsgarantie indien, voordat het geschil door de in artikel 14 bedoelde Geschillencommissie ter zitting is behandeld en een eindbeslissing is gewezen, van één van de volgende situaties sprake is:
a. wanneer surseance van betaling wordt verleend, of;
b. faillissement, of;
c. de bedrijfsactiviteiten zijn feitelijk beëindigd. Bepalend voor deze laatste situatie is de datum waarop de bedrijfsbeëindiging in het Handelsregister is ingeschreven of een eerdere datum, waarvan Stuur Taxi aannemelijk kan maken dat de bedrijfsactiviteiten feitelijk zijn beëindigd;
3. De garantstelling door Stuur Taxi is beperkt tot € 3.500,-,- per bindend advies. Stuur Taxi verstrekt deze garantstelling onder de voorwaarde dat de Reiziger/Opdrachtgever, voor zover deze Opdrachtgever niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, die op deze garantie een beroep doet, zijn vordering op grond van het bindend advies tot maximaal het uitgekeerde bedrag aan Stuur Taxi overdraagt (cedeert), gelijktijdig met de honorering van zijn beroep op de nakomingsgarantie.

Artikel 17: Overige voorwaarden

1. Alle Vervoerovereenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn verklaard, zijn onderworpen aan Nederlands recht.
2. Vervoerder is verplicht bekendheid te geven aan de wijze waarop Reiziger/Opdrachtgever op diens verzoek deze Voorwaarden kan verkrijgen.
3. Deze Algemene Voorwaarden zijn openbaar en te raadplegen via internet, onder meer op www.stuurchauffeurs.nl, en desgevraagd ook kosteloos verkrijgbaar bij de vervoerder.

Reageer op deze vacature

Contactformulier

Bijzondere aanvraag

Aanvraag formulier

Voor veel diensten kunt u gemakkelijk een tarief berekenen via ons offerteformulier en vanuit daar uw boeking voltooien. Wenst u liever rechtstreeks contact? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.